تحولات منطقه

قرارداد توتال که دولت از آن به عنوان یک گام برد - برد یاد می‌کند و ورود اروپایی‌ها را زمینه ساز سرمایه گذاری بیشتر می‌داند، با واکنش مجلسی‌ها روبه رو شده و قراراست متوقف شود.

طرح سه فوریتی «توقف قرارداد توتال» در مجلس
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین - قرارداد توتال که دولت از آن به عنوان یک گام برد - برد یاد می‌کند و ورود اروپایی‌ها را زمینه ساز سرمایه گذاری بیشتر می‌داند، با واکنش مجلسی‌ها روبه رو شده و قراراست متوقف شود.

 ترس از انعقاد قراردادی مشابه کرسنت
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به اینکه این طرح امضاهای مورد نیاز برای تقدیم به هیئت رئیسه را دارد، گفت: طرح سه فوریتی صبح سه شنبه(امروز) تقدیم هیئت رئیسه مجلس می‌شود، چون خبر داریم که تا چند روز آینده اگر اقدامی قبل از نافذ شدن قرارداد صورت ندهیم، منافع کشور به خطر می‌افتد و شرایطی همانند کرسنت به وجود می‌آورد.
وی با اشاره به اینکه ارائه این طرح، تکلیف نمایندگان مردم است، تصریح کرد: ما با استفاده از ظرفیت قانونی که داریم، اقدام می‌کنیم و چه این طرح رأی بیاورد یا نه، ما به وظیفه خود عمل خواهیم کرد. به گفته وی این طرح با یک ماده واحده و یک تبصره تهیه شده که در ماده واحده دولت مکلف می‌شود روند این قرارداد با کنسرسیوم طرف قرارداد را متوقف کند تا بررسی بیشتری صورت گیرد؛ در تبصره این طرح سه فوریتی نیز ذکر شده که دولت مکلف است سایر قراردادهایی که براساس IPC در دست انعقاد است، تا زمان بررسی کارشناسی بیشتر و تأمین نظر دستگاه‌های مسئول متوقف کند.

  فراخواندن وزیر نفت به مجلس 
علی قربانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در گفت و گو با خبرنگار قدسبا اشاره به اینکه طرح سه فوریتی در مواقع اضطراری نظیر جنگ و با حضور اعضای شورای نگهبان ارائه می‌شود، گفت: فکر نمی‌کنم هیئت رئیسه مجلس این طرح را بپذیرد ولی قطعاً وزیر نفت طی دو سه روز اخیر به مجلس دعوت می‌شود.  
وی با اشاره به اینکه ممکن است نمایندگان به این طرح رأی ندهند، اظهارداشت: یک نسخه از قرارداد نفتی به رئیس مجلس داده شده، ولی برای اینکه به ابهام‌ها و پرسش‌های نمایندگان در این خصوص نیز پاسخ داده شود، در اولین فرصت وزیر به مجلس فراخوانده می‌شود.

  بررسی منافع ملت جزو وظایف مجلس
مسعود میرکاظمی، وزیر نفت دولت نهم  نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت که مجلس با اختیاراتش، قدرت این را دارد که جلوی قرارداد نفتی توتال بایستد و آن را متوقف کند، اما سید مهدی حسینی، مسئول سابق کمیته بازنگری قراردادهای نفتی در گفت و گو با قدس تأکید می‌کند که از نظر قانونی کسی حق ندارد جلوی این قرارداد منعقد شده را بگیرد، مگر اینکه خلافی اتفاق افتاده باشد که البته آن هم قابل رسیدگی است، ولی نمی‌شود جلوی آن را گرفت.
وی گفت: دو سال است این تک و پاتک‌ها ادامه دارد، آن‌هایی که کارشناسی حرف زدند که پاسخشان را گرفته‌اند و سیاسی‌ها هم که قرار نیست پاسخ‌ها را گوش بکنند، به هر حال معتقدم که در شرایطی که تحت فشار آمریکا قرار داریم، یکی از راه‌های جلوگیری از تحریم همین است که اروپایی‌ها را بیاوریم تا جلوی آمریکا صف آرایی کنند و ما از این تضاد منافع استفاده کنیم.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha